EKVI
Rólunk
Hírek
Kapcsolat
Képtár
Dokumentumtár
Dokumentumtár 2
Szerződések
WebMail
Hiba Bejelentő
Intézményeink
Bölcsődék
Óvodák
Általános Iskolák
Középiskolák
Egyéb Intézmények
Imókő Üdülő
Óvodák
Bervavölgyi Óvoda
Katica Óvoda
Katica Óvoda Eszterlánc Tagóvoda
Ney Ferenc Óvoda
Ney Ferenc Óvoda Farkasvölgyi Tagóvoda
Dr. Hibay Károly Óvoda
Joó János Óvoda
"Ovi-Vár" Óvoda
Szivárvány Óvoda
Gyermeklánc Óvoda
Bölcsődék
Cecey Éva Bölcsőde
Lajosvárosi Bölcsőde
Módszertani Bölcsőde
Semmelweis Bölcsőde

Czifra József: ésszerű gazdálkodás és kontroll

Az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye a városi közgyűlés által alapított, önálló gazdálkodási jogkörrel, az előirányzatok feletti rendelkezési jogosultság szempontjából teljes jogkörrel felruházott helyi önkormányzati költségvetési intézmény, amely pénzügyi-gazdálkodási és műszaki- karbantartói feladatokat lát el, valamint egészségügyi alap és szakellátást nyújt. A GAMESZ, VESZ és 2009-től EKVI egyre bővülő tevékenységi körrel szolgálja a várost. Czifra József gazdasági vezető 22 éve a terület irányítója.

- A könyvelési, számviteli feladatokat végezzük a gondjainkra bízott intézményeknek, szervezeteknek. Az adóhatóság és a felügyeleti szervek felé is megtesszük a szükséges tennivalókat. A 2009-es integrációs döntést követően mintegy 2000 ember tartozik a hatáskörünkbe. Az EKVI-n belül a gazdasági területtel 35 fő foglalkozik. Minden intézménynél van kontakt személy, aki a napi feladatokat elvégzi. Az EKVI-nél intézményi csoportokat hoztunk létre. Életkor és tevékenység alapján csoportosítottuk az intézményeket - nyilatkozta Czifra József.

- Milyen a szervezet felépítése?

Az EKVI-n belül négy csoport végzi a könyvelési feladatokat: 1. TISZK-csoport (Vezető: Harsányi Gubu Zsuzsanna). 2. Iskolai csoport (vezető: Antal Szilvia) 3. Vegyes csoport, szociális, kult., sport, tűzoltóság, egyéb (Vezető: Hegedüs Béláné), 4. Óvodai, bölcsödei csoport (Vezető: Szalisznyóné Kiss Éva).
A kontroll szerepét töltjük be. Az előirányzatok és a teljesítések folyamatos figyelemmel kísérésével. Az ésszerű, takarékos gazdálkodásban segítünk. Belső kötelességünknek tartom, hogy minden intézmény eleget tudjon tenni a szakmai feladatainak. A csoportvezetőkkel közösen sokszor kell nehéz döntéseket is hoznunk.

- Mi okozza a legnagyobb fejfájást a napi feladatok kapcsán?

- Az intézmények kigondolnak valamilyen beszerzést, és ezt azonnal szeretnék megvalósítani. Nekünk a gazdálkodási szabályokat be kell tartanunk.

- Az EKVI mennyire ütközőpont az oktatási intézmények és a városi gazdálkodás között?

- Az integráció bevezetésével tagadhatatlanul sérültek bizonyos szempontból az intézmények önálló érdekei. A két éves működési tapasztalat szerint azonban az EKVI olyan hátteret ad a gazdálkodás területén, amely minden szempontból megfelel a város érdekeinek. Örömmel vesszük, hogy az intézmények is elégedettek a munkánkkal. A 2010-es esztendőben stabil volt a gazdálkodás, persze az idei évben még lehet finomítani a dolgokon a napi munkálkodás során. Számunkra a közgyűlési döntések, előirányzatok az irányadóak. Jó a kapcsolatunk az önkormányzat Gazdasági irodájával, Juhászné Dr. Krecz Erzsébet vezetővel, továbbá Tamasi Antalnéval és Véghné Szerencsi Zsuzsannával.

- A hírek szerint a 2011-es év sem ígérkezik könnyűnek?

- A 2010-es év sem volt könnyű, de stabilan gazdálkodott az EKVI. A 2011-es esztendő még nehezebb lesz. Nem lájuk még a költségvetés végleges adatait. A pedagógusok jogállásával kapcsolatos, és a következő hónapokban várható törvényi változások a szeptembertől kezdődő tanévben jelentkezhetnek. Kérdés, mi lesz az iskolai vagyonok, épületek sorsa. Ki lesz a tulajdonos és a fenntartó, erre milyen finanszírozás várható? Az intézményekkel megtartottuk az idei egyeztetéseket első körben. A keretek kialakítása folyamatban van, eldől, hogy melyik szervezet mennyi pénzzel számolhat. A pályázatokkal kapcsolatban is sok tennivalónk lesz. az utófinanszírozási rendszer miatt biztosítani kell az önerőt. Molnár László igazgatónak köszönhetően az EKVI-nél jó a munkahelyi légkör, a városi érdekeket képviseljük az EKVI-n keresztül a városi intézmények gazdálkodásában. Egységes szemlélettel, a stabilitást biztosítjuk ezen a fontos területen - mondta zárásként portálunknak Czifra József.

Bajzát Rafael, 2011/02/03 13:05:34 « Vissza