EKVI
Rólunk
Hírek
Kapcsolat
Képtár
Dokumentumtár
Dokumentumtár 2
Szerződések
WebMail
Hiba Bejelentő
Intézményeink
Bölcsődék
Óvodák
Általános Iskolák
Középiskolák
Egyéb Intézmények
Imókő Üdülő
Óvodák
Bervavölgyi Óvoda
Katica Óvoda
Katica Óvoda Eszterlánc Tagóvoda
Ney Ferenc Óvoda
Ney Ferenc Óvoda Farkasvölgyi Tagóvoda
Dr. Hibay Károly Óvoda
Joó János Óvoda
"Ovi-Vár" Óvoda
Szivárvány Óvoda
Gyermeklánc Óvoda
Bölcsődék
Cecey Éva Bölcsőde
Lajosvárosi Bölcsőde
Módszertani Bölcsőde
Semmelweis Bölcsőde

Megfelelni a szigorú feltételrendszernek - beszélgetés Both Évával az EKVI általános igazgatóhelyettesével

Az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye ebben a működési formában 2009. január 1-től működik. Az előző időszakban a nyolcvanas évek közepétől előbb GAMESZ. majd VESZ (Városi Ellátó Szervezet) néven végzett az oktatási, nevelési intézményekhez kapcsolódóan fenntartói feladatokat. A 2009-es átalakulást követően Molnár László igazgató munkáját 3 igazgatóhelyettes segíti. A gazdasági területen Cziffra József, a műszaki területen Szabó László tevékenykedik. Általános igazgató helyettesi pozíciót Both Éva tölti be, vele beszélgettünk az intézmény napi feladatiról, terveiről.

Megfelelni a szigorú feltételrendszernek - beszélgetés Both Évával az EKVI általános igazgatóhelyettesével
- Az EKVI-ben működő vezetői törzs több mint két évtizede együtt dolgozik. Ez ritkaságnak számít a mai rohanó világunkban.
- Jómagam 1984-től dolgozom ezen a területen. GAMESZ, VESZ, EKVI. Végig éltem az átalakulásokat. Belső ellenőrként kezdtem, majd később vezetői munkaköröket láttam el kezdte mondandóját Both Éva. A 2009-es átalakulás és megnövekedett feladatok miatti átszervezésnél kaptam megbízást az általános igazgatóhelyettesi posztra.

- Milyen feladatkörök kapcsolódnak az irányítása alá?
- Öt terület tartozik hozzám közvetlenül. 1. Imókő Üdülő. 2. Titkárság, gondnokság. 3. Vagyongazdálkodás. 4. Munkaügy. 5. Informatika. Feladatunk, hogy kiszolgáljuk a két fő munkaterület, a könyvelés és a műszaki terület munkáját.

- Ismertetné pár szóval milyen aktuális munkákat végeznek az egyes-területeken.
- Kezdjük az Imókő Üdülővel, amely 1984-től hozzánk tartozik. Elsősorban az egri gyerekek üdültetését szolgálja. Érzékelhettük, hogy a rendszerváltás után szűkültek a lehetőségek. Az erdei iskolai programban voltak pályázatok, melyekkel éltek az intézmények. A hatékonyság és a kihasználtság nem túl jó. Az állagmegóvás, és vagyonvédelem költségei jelentősek. Időszakonként felmerülnek gondolatok arra vonatkozóan, hogy üzemeltetésre kiadjuk a tábort, de ez nem volt célravezető. Utóbbi években ez nem volt napirenden. Az üdülő városi tulajdonban van, de a területnél, az étterem esetében vannak jogi problémák. Rövid távon a célunk, megtölteni egri óvodásokkal, iskolásokkal. A fennmaradó részt értékesíteni külső felhasználóknak. Sajnálatos, hogy pont a célközönségünknek számító réteg lehetőségei szűkültek be az elmúlt időszakban. Egyre több szociálisan rossz helyzetben lévő gyerek van, akik a városi támogatással üdülhetnek nálunk. Azt látni kell hogy a szolgáltatásért befolyt díjból az üdülőt nem lehet fenntartani.

- A munkaügyi területhez érve felvetődik a kérdés, hányan dolgoznak az EKVI-nél?
- A jelenlegi létszám 100-105 fő. A legnagyobb terület a könyvelési és a műszaki részlegek. Hozzám tartoznak a kisebb létszámmal dolgozó feladatkörök.

- Vagyongazdálkodás, informatika, belső ellenőrzés.
- Ripszki István irányítja vagyongazdálkodási csoportot. Az a tervünk, hogy a kis és nagy értékű vagyontárgyak esetében az analitikus nyilvántartáshoz hozzá férjenek az intézmények is. Az informatikai területen nagy feladat volt az EKVI számítástechnikai rendszer felállítása. Folyamatosan javítjuk a rendszert. A belső ellenőrzési csoport közvetlenül az igazgató alá tartozik, a napi feladatok kapcsán segítem a feladatukat. A csoport vezetője Pandlné Molnár Erika. A belső ellenőrzéssel az intézmények munkáját kívánjuk segíteni. Törvényesség, szabályszerűség a vezér elv. Feltárjuk a hibákat, hogy legyen lehetőség a javításra. Az EKVI-nél nagyon fontos, hogy az ellenőrzési pontok jól működjenek.

- Az EKVI-ről azt mondják a városban: stabil munkahely kicsi a fluktuáció.
- Sokan szeretnének itt dolgozni. Mindezt az igazgatónknak köszönhetjük. Szigorú következetes feltételrendszert alakított ki. Ha ennek megfelel a munkatársunk, akkor jó légkörben tud dolgozni. Jól érezhetjük magunkat a munkahelyünkön. Aki nem tudja a feltételeket teljesíteni, azoknak lehet gondja. Igyekszünk az EKVI-ben jó környezetet biztosítani. A minőségi munkát úgy tudjuk megkövetelni a dolgozóktól, ha minőségi feltételeket biztosítunk. A közalkalmazotti státusz behatárolja a lehetőségeket. Van egy mag, aki a kezdetektől együtt dolgozik. Az igazgató úgy választotta ki a munkatársait, hogy azok nem kívánják máshol kipróbálni magukat, hűségesek maradnak a szervezethez.

- Milyen irányban fejlődhet tovább az EKVI?
- Ez a városi döntéshozók elképzeléseitől függ. Még több városi fenntartású intézmény üzemeltetési feladata lehet a következő lépcsőfok. Részünkről a fogadókészség a feltételektől függ. Ha az igazgató úr lát benne rációt, ésszerű hatékonyságot, akkor lehetőségeket és a feltételeket lehet elemezni. Jómagam vendéglátó ipari főiskolai végzettséggel rendelkezem. Ezen a területen is vannak tervek. Két-három éve készült javaslat egy központi városi konyhával kapcsolatosan. A volt laktanya nemrég felújított konyhája ott áll kihasználatlanul. Úgy volt hogy a HM átadja a városnak. Jelenleg még ez nem realizálódott. Az óvodai ellátásban minőségben, hatékonyságban előre léphetnénk. Egységesen a város minden részében ugyanazt a minőséget kapnák a gyerekek.

- A felsorolt feladatok mellett önként vállalt kulturális és sport célokban is közreműködnek.
- Március 5-én szervezzük meg a Csángó Vacsoraestet. A csángók, a magyarfalusi gyerekek támogatását magánemberként vállaltuk fel. Jó kapcsolatot alakítottunk ki amikor látogatást tettünk Moldvában. Keresztszülők is vagyunk. A sportpálya építés kezdeményezésénél nagy civil összefogást tapasztaltunk. Ha egy-egy feladat megoldódik, mindig kell új kihívás. Azt érezhetjük, hogy ha a város vezetés szembesül valamilyen problémával és az adott gond kapcsolható az EKVI-hez akkor az igazgatónkat felkérik, hogy vegyen részt a megoldásban - nyilatkozta Both Éva, az EKVI általános igazgatóhelyettese .

Bajzát Rafael, 2011/02/19 20:58:38 « Vissza