EKVI
Rólunk
Hírek
Kapcsolat
Képtár
Dokumentumtár
Dokumentumtár 2
Szerződések
WebMail
Hiba Bejelentő
Intézményeink
Bölcsődék
Óvodák
Általános Iskolák
Középiskolák
Egyéb Intézmények
Imókő Üdülő
Óvodák
Bervavölgyi Óvoda
Katica Óvoda
Katica Óvoda Eszterlánc Tagóvoda
Ney Ferenc Óvoda
Ney Ferenc Óvoda Farkasvölgyi Tagóvoda
Dr. Hibay Károly Óvoda
Joó János Óvoda
"Ovi-Vár" Óvoda
Szivárvány Óvoda
Gyermeklánc Óvoda
Bölcsődék
Cecey Éva Bölcsőde
Lajosvárosi Bölcsőde
Módszertani Bölcsőde
Semmelweis Bölcsőde

Bábfesztivál apróságoknak

Kétnapos bábfesztivál kezdődött az egri Benedek Elek Óvodában, amit nem csupán ovisoknak szerveztek, de a bábozók is ők voltak. A megyeszékhelyi intézmény és a Bródy Sándor Megyei és Városi Könytár közös pályázata alapján megvalósuló programon nyolc egri óvoda kis növendékei vettek részt, összesen mintegy 80 gyerek.

– Népmeséket dolgoznak fel különböző stílusokban, kesztyűbábbal, botbábbal egyaránt felléptek, de még árnyjátékot is bemutatnak – mondja Gaál Gyöngyi óvónő, a bábfesztivál szervezője. – Fellépett olyan intézmény, amelyiknek az óvodásai ugyanazokkal a bábokkal két különböző mesét is előadnak.

Egy-egy előadás mögött a gyerekek több heti munkája áll, hiszen nagyon sokat készültek a megmérettetésre. Van óvoda, ahol a bábok elkészítésénél is segítettek és természetesen rengeteget gyakoroltak. A rendezvényt pedig nagyon élvezték, érdeklődve nézték végig egymás előadásait. A megnyitó után a Babszem Jankó Gyermekszínház előadásával kedveskedtek a kicsiknek a szervezők, akik finom falatokkal is megvendégelték a gyerekeket.

Forrás: heol.hu

Bajzát Rafael, 2011/02/28 18:39:15 « Vissza