EKVI
Rólunk
Hírek
Kapcsolat
Képtár
Dokumentumtár
Dokumentumtár 2
Szerződések
WebMail
Hiba Bejelentő
Intézményeink
Bölcsődék
Óvodák
Általános Iskolák
Középiskolák
Egyéb Intézmények
Imókő Üdülő
Óvodák
Bervavölgyi Óvoda
Katica Óvoda
Katica Óvoda Eszterlánc Tagóvoda
Ney Ferenc Óvoda
Ney Ferenc Óvoda Farkasvölgyi Tagóvoda
Dr. Hibay Károly Óvoda
Joó János Óvoda
"Ovi-Vár" Óvoda
Szivárvány Óvoda
Gyermeklánc Óvoda
Bölcsődék
Cecey Éva Bölcsőde
Lajosvárosi Bölcsőde
Módszertani Bölcsőde
Semmelweis Bölcsőde

Háromszoros túljelentkezés az egri gimnáziumokba

Az Eger MJV Önkormányzatának fenntartásába tartozó hét középiskolába összesen 2550 nyolcadik osztályos tanuló adta be jelentkezését a 2011/12-es tanévre. A Dobó István Gimnázium, a Szilágyi Erzsébet Gimnázium és a Pásztorvölgyi Gimnázium összesen 12 osztályt indít. 1212 diák jelezte, hogy gimnáziumi osztályban szeretné folytatni tanulmányait, a túljelentkezés átlagban háromszoros. A három említett tanintézménybe 397 fiatal nyerhet felvételt - tudtuk meg Ballagó Zoltántól, Eger MJV Oktatási, Kulturális, Sport- és Ifjúsági Iroda vezetőjétől.

A szakközépiskolák és szakképzési intézmények 26 osztályt indítanak 776 fővel. A négy intézménybe (Andrássy, Kossuth Zsuzsa, Kereskedelmi, Bornemissza)
1338 tanuló adta be jelentkezését.
Az adatokból kiderül, hogy a hét egri, önkormányzati fenntartású középiskolában 2011 szeptemberében 38 osztály indul 1173 tanulóval. Megállapítható az is, hogy ezekbe az intézményekbe csaknem 2,2-szeres volt
a túljelentkezés.

A Szilágyi Erzsébet Gimnázium 165 férőhelyére 624 tanuló
pályázott, míg a szakközépiskolák között a Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégium 523 jelentkezést regisztrált, közülük 336 fő nyerhet felvételt.

A középiskolák március 11-ig tartják a szóbeli meghallgatásokat, ezután alakulnak ki a végleges felvételi pontszámok. A tanintézményeknek legkésőbb március 16-ig el kell készíteniük és nyilvánosságra kell hozniuk az iskola ideiglenes felvételi jegyzékét, majd március 17-18-án a nyolcadikos tanulóknak még lehetőségük lesz a tanulói adatlap módosítására. A végleges felvételi
jegyzéket a Felvételi Központ alakítja ki, a felvételről, vagy az elutasításról szóló értesítőt a diákoknak április 27-ig kell kézhez kapniuk. A középiskolai beiratkozásokat június 27-29-ig tartják Egerben, a konkrét időpontot az iskola igazgatója határozza meg.

Bajzát Rafael, 2011/03/07 17:47:51 « Vissza